CV ketelonderhoud

Dit is waar we ons dagelijks
hard voor maken

Slider

Cv-ketelonderhoud, -reparatie en -installatie

Op een koude douche of een koud huis zit toch niemand wachten?! Je wilt blind kunnen vertrouwen op de werking van je cv-ketel. Voor een optimaal werkende cv-ketel is regelmatig onderhoud nodig. Fabrikanten van cv-ketels bevelen jaarlijks onderhoud aan om de levensduur van de ketel te verlengen en storingen te voorkomen. Daarbij komt, dat een slecht onderhouden ketel ernstige gezondheidsrisico’s, zoals koolmonoxidevergiftiging, kan opleveren. Wilt u een veilige, energiezuinige en storingsvrije cv-ketel? Kies dan voor cv-onderhoud door RNR Installaties. Onze gecertificeerde installateurs zorgen ervoor dat uw cv-ketel weer in topconditie komt!

Het belang van onderhoud

Voor optimaal woongemak en/of werkplezier is het belangrijk dat u over een goede centrale verwarming beschikt en dat deze ook naar behoren werkt. Zeker tijdens de koudere dagen is dit noodzaak. Hiervoor is installatie door een vakkundige en gecertificeerde cv-monteur en daaropvolgend deskundig cv-ketelonderhoud van groot belang. Het verkleint de kans op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk. Deze sluipmoordenaar maakt jaarlijks nog steeds vele slachtoffers. Een juiste opstelling van de cv-installatie, periodiek onderhoud en goede ventilatie kan dit voorkomen.

CO-certificering

Vanaf april 2022 is het wettelijk verplicht dat een cv-monteur beschikt over een Bewijs van Vakmanschap CO en een CO-certificering. De aanleiding hiervoor is een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid uit 2015 over de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels. Onze monteurs beschikken over deze certificering. Hierdoor kunnen zij uw cv-installatie beoordelen, repareren en onderhouden conform de geldende normen.

Laat u adviseren

Twijfelt u over de veiligheid van uw cv-ketel? Of wilt u verzekerd zijn van een goed functionerende cv-ketel? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij beoordelen uw vragen met kennis van zaken en helpen u waar nodig!

Storing of lekkage?

Hoewel goed onderhoud de kwaliteit en levensduur van uw CV aanzienlijk verlengd, kan het toch voorkomen dat er plotseling een defect optreedt, zoals een storing of lekkage. Neem direct contact met ons op en wij komen zo snel mogelijk bij u langs om het probleem te verhelpen. Ook vervanging van een uw cv-ketel is bij ons mogelijk. Advies over de aankoop geven wij eveneens met plezier. Wij werken onder andere met Intergas en Remeha.

Meer informatie of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!